Syksyllä 1999 Allua hakemassa

"Lauma lapinkoiria haukkuu aidan takana, kun saavumme Lehtimäille Aakkua (sillä nimellä Allua ennen kutsuttiin) hakemaan. Menimme, minä ja isä, portista aidan sisäpuolelle ja saimme heti ympärillemme joukon uteliaita koirakansalaisia. Pekka (Allun kasvattaja) huikkii Aladinia, Aakkua. Se oli haukkumassa naapurin bouvierille. Tuollainen koira se nyt sitten on. Siinä jutellaan vielä Pekan kanssa jotain Aladinista. Näyttelyissä pitäisi käyttää, jos nyt sen pidämme. Kyllähän minä näyttelyissä kuskaan koiraani.

Aladin ei oikein piittaa meistä, menisi vain haukkumaan vielä naapuriin päin. Alamme tehdä lähtöä ja laitan  Aladinille pannan ja narun, jotka toin kotoa. Vielä viimeiset sanat. Pekka kertoo, että lapset olivat käskeneet Aakun käyttäytyä huonosti, jotta palauttaisimme sen."

Panta ja naru, jotka Allulle laitoin, olivat selviä enteitä siitä, että tulen saamaan oman koiran. Molemmat löytyivät pudonneina tieltä eri paikoista, eri aikaan, mutta mun reitille osuen. Uusi, nahkainen panta ja uusi punottu talutin. Ja sitten tuli se koirakin vielä.

Lasten toive Allun huonosta käytöksestä ei oikein toteutunut, meidän koko porukka suomenpystykorva Viksua myöten tykästyi Alluun eikä paluuta ollut...