Viikonlopuillekin sitä pitää hankkia itselleen aikaisia herätyksiä, tänään käytiin Allun kanssa tokoilemassa epävirallisissa kisoissa Kannuksessa. Allu yllätti positiivisesti haistelun osalta, joka edellisissä kisoissa oli vähän ongelma, nyt ei kehässä haisteltu laisinkaan. Heti paikalle tultuamme tein saman, mitä rally-tokokurssilla, jos kuono meni maahan haistelemaan, nostin kuonon ylös ja sanoin "ei haistelua". Tuo tapa nähtävästi Allulle toimii. Muutenkin Allu oli kehän ulkopuolella mukavan rauhallinen eikä intoillut toisista koirista.

Luoksepäästävyys 9,5 (Allu nousi seisomaan)

Paikallamakuu 7 (Tästähän se "riemu" sitten repes... Aloitetaan siitä, että olen viime syksystä alkaen panostanut Allun kanssa paikallamakuun harjoitteluun ja varmistellut sitä myös syksyn kaksissa epävirallisissa tokokisoissa, koska olen halunnut ennaltaehkäistä Allun nousemisen mahdollisuuden. Hyvin pysyikin niissä makaamassa paikoillaan, vaikka maata kyllä haisteli. Nyt Allu ei haistellut yhtään ja katseli mua tarkkaavaisena, mutta tuli ihan uusi käyttäytymismuoto esiin. Allu vähän inisi ja pari kertaa haukahtikin perääni, mutta pysyi hyvin maassa.

Aikaa oli enää vähän jäljellä, kun reunimmaisena rivissa ollut uroskoira nousi ylös ja käveli ystävällisen oloisena Allun vieressä olevan nartun luo. Narttu ei sitä suvainnut, vaan rähähti uroksen päälle. Tämä tapahtuma oli jo liian suuri häiriö Allulle, joka sitten myös nousi ylös ja meni katsomaan, mitä ne toiset tekevät, jonka seurauksena myös Allulle "tuli sanottavaa" nartun kanssa.

Tilanne oli nopeasti ohi, mutta kyllä se säikäytti! Paikallamakuu uusittiin ja sai jäädä lähelle koiria välikohtauksen takia ilman, että siitä tuli pistemenetyksiä. Allu makasi rauhallisesti uusinnan. Pistemenetykset tulivat ininästä ja haukahtelusta paikallamakuun ensimmäisessä yrityksessä.)

Seuraaminen taluttimessa 8,5 Video (Pari väljää käännöstä, yksi vino perusasento. Pysähdyn myös liian nopeasti, jolloin Allu istuu vähän liian eteen.)

Seuraaminen taluttimetta 8 (Vähän enemmän väljyyttä parissa käännöksessä ja lisäkäsky.)

Liikkeestä maahanmeno 9 Video (Pieni viive käskyn ja reagoinnin välillä.)

Luoksetulo 6 (Allu hölmöili... Nousi seisomaan kesken istumisensa, mitä ei ole tehnyt vuosiin. Ja kiertäessään takaani sivulle, katseli hetken yleisöä ja tuli sivulle istumaan ihan vinoon.)

Liikkestä seisominen 9,5 Video

Hyppy 6 (Halliin tuli joku sisään koiransa kanssa ja olivat hetken siinä ovella, Allu katseli sinne suuntaan. En ollut vielä sanonut liikkeenohjaajalle olevani valmis ja olisin voinut odottaa koiran omistajansa kanssa poistuvan ovensuusta, mutta ajattelin, ettei sitä varmaan kauhean kauaa saa valmistautua liikkeeseen enkä huomannut kysyäkään sitä, joten sanoin olevani valmis ja Alluhan oli vähän muut mielessä. Ensimmäisestä hyppää-käskystä se havahtui ja katsoi mua, et sanoitko jotain. Toisesta käskystä hyppäs hyvin, mutta ei kääntynytkään esteen takana vaan meinas jatkaa matkaa, joten jouduin sanoa myös pysäyttämiseen kaksi käskyä.)

Kokonaisvaikutus 9

Pistemäärä 155,5/200 sijoitus 3/9

Palkintopussukassa oli nameja, naksutin ja pantaan "lieriö", jonka sisään voi laittaa puhelinnumerolapun. Saatuja nameja ei Allulle voi antaa, mutta naksutin oli ihan hyödyllinen saada, se tulee käyttöön, jos ei Allun kanssa niin ainakin seuraavalle koiralle sitten. Olen kyllä monesti tässä vuosien aikana miettinytkin naksuttimen ostamisesta, mutta aina se on jäänyt, kun hyvä-sana toimii Allulla kaikessa opetuksessa hyvin.

Nyt jatketaan paikalloloharjoituksia ja maaliskuulla uudestaan epäviralliseen tokoon. Olin suunnitellut virallistakin kisaa, mutta nyt tämänpäiväisen jälkeen haluan kyllä kokeilla taas epävirallisissa sitä paikallamakuuta varmistaen.