Kävin eilen Allun kanssa lääkärillä kontrollissa, että näkee onko maksa-arvot lähteneet mihin suuntaan ja onko virtsakiteitä tullut takaisin. Viimeksihän lääkäri oli hyvin toiveikas, että kun ajoissa huomattu ja saadaan erikoisruokavaliolle, niin alkaa hyvin mennä hyvin mennä. Oireet (erittäin runsas juominen ja virtsaaminen) on pysyneetkin poissa ja Allu on muutenkin vaikuttanut hyvinvoivalta, ehkä jopa entistä energisemmältä. Verikokeista kuitenkin kävi ilmi, että maksa-arvot olivat vaan nousseet (186) ruuasta huolimatta, joten lääkärillä toiveikkuus väheni huomattavasti, koska arvojen pitäisi laskea, jos maksa reagoi hyvin ruokaan. Nyt tosiaan vaan nousseet, joka on huono on merkki, maksan jaksamisennuste laski vuosista kuukausiin. Toisaalta nuo on lääkärillekin vaikeita asioita arvioida, että täytyy vaan toivoa Allun jaksavan vielä pitkään.

Lisätutkimuksia voisi tehdä, jos haluaa tietää, mikä maksassa on vialla, silloin osaisi paremmin sanoa elinaikaennusteenkin. Ne tutkimukset ei vaan oo mitään helppoja jos lähdetään vaikka koepalaa maksasta ottamaan ja lääkärin mukaan hoito on kuitenkin sama, oli vika mikä oli. En halua turhaan rasittaa Allua esim. nukutuksella, jos sillä ei saada mitään konkreettista apua tilanteeseen. Lääkäri esitti kasvaimenkin mahdollisuuden, sen näkisi kai röntgenkuvista. Jos kuvien otto onnistuu ilman nukutusta, niin ne tietty voisi ottaa.

Eikä se vielä riitä, että ongelmana olisi pelkkä maksa, vaan virtsarakkokin voi taas huonosti, kun se virtsakiteitä ehkäisevä ruoka vaihdettiin maksaruokaan. Näytteessä oli paljon rakon seinämästä irronneita soluja ja vähän vertakin, jotka kertovat rakon ärsytyksestä. Itse virtsakiteitä ei ainakaan vielä ollut tullut takaisin. Ruokaa ei kuitenkaan voi vaihtaa, koska sitten maksa voisi vielä huonommin. Ostinkin C-vitamiinitabletteja ja karpalouutettakin pitäisi vielä hakea, niitä jotku käyttävät koirilla virtsakiteiden ehkäisyyn.

Kuukauden päästä käydään uudestaan katsomassa, mikä tilanne on. Pahinta peläten ja parasta toivoen.