Haku-harjoituksissa otetaan aina esineruutuakin, mutta pelkästään siellä käymisellä ei edisty, varsinkaan, kun Allua ei tavarat kauheasti kiinnosta. En ole koskaan yrittänytkään opettaa Allulle esine-etsintää, koska esineet, edes lelut, ei Allun mielenkiintoa ainakaan ulkona saa. Leikkimään saattaa innostua (nykyään useinkin), mutta että etsimään, ei mitään toivoa. Kun siellä haussa kuitenkin sitä esine-etsintääkin otetaan, niin ajattelin kotonakin edes yrittää, jos Allu jotain tajuaisi siitä. Viime viikolla aloitettiin.

Tiistai

Otin lenkille mukaan Allulle patukan ja pari maissinaksua, käytiin kävelyn lomassa pellolla kokeilemassa etsintää. Käveltiin Allun kanssa 10-15 metriä, takaisin alkuun ja leikitin Allua hetken patukalla. Tämän jälkeen käskin Allun istumaan, irrotin narun ja lähdin patukan kanssa kävelemään jälkiämme pitkin Allun odottaessa paikoillaan. Vähän ennen jälkiemme loppua laitoin patukan maahan ja vähän lunta päälle, en halua Allun etsivän silmillään vaan nenällään. Palasin Allun viereen ja näytin maissinaksun palaa, jonka jälkeen sanoin Allulle "etsi lelu" ja näytin kädellä suuntaa. Allu lähti vauhdilla matkaan, mutta ei oikein tiennyt, mitä sen olisi pitänyt tehdä, poistui jäljeltä (esineet löytyvät aina alueelta, jossa ihmiset ovat kulkeneet, siksi aloitankin harjoittelun siten) ja meinasi touhuta muuta. Käskin Allun takaisin viereeni ja lähetin sen uudestaan etsimään samoin kuin äskenkin. Allu lähti taas innokkaasti, mutta ei osannut etsiä patukkaa reitiltä. Pyysin Allun uudelleen takaisin ja lähetin myös uudelleen etsimään, jolloin yllätys yllätys, Allu hoksasikin patukan lumen alta! Kehuin heti vuolaasti ja tuli patukan kanssa takaisin ja sai maissinaksunsa.

Käveltiin yhdessä uusi 10-15 metrin pituinen reitti eri kohtaan peltoa, palattiin alkuun, leikittiin patukalla ja Allu jäi istumaan viedessäni patukan reitille piiloon lumen alle. Palasin Allun luo, näytin maissinaksua ja lähetin etsimään. Allu lähti vauhdikkaasti, mutta ei löytänyt mitään ja poistui reitiltä. Käskin tulemaan takaisin vierelle ja lähetin uudelleen etsimään, jolloin Allu löysi esineen. Kehujen saattelemana Allu toi patukan ja sai naksun.

Kolmas harjoitus toistettiin täysin saman kaavan mukaan ja nyt Allukin oli päässyt jyvälle tästä ja löysi patukan heti! Tähän oli hyvä lopettaa ja ai että olin ylpeä Allusta! Olen täysin aliarvioinut sen kaikki nämä vuodet, ei mitään ongelmaa tässä ollutkaan, etsi ja löysi ja toi joka kerralla vauhdikkaasti takaisinkin.

Keskiviikko

Samalla tavalla harjoiteltiin kuin eilenkin, eri kohtiin pellolle käveltiin kolme 10-15 metrin pätkää, joihin vein patukan ja peitin lumen alle. Allu lähti innolla etsimään ja joka kerralla löysi patukan heti ekasta lähetyksestä. Hieno koiruus!

Lauantai

Taas saman kaavan mukaan ja Allu oli ihan loistava, lähti innolla etsimään ja tuli innolla patukan kanssa takaisin!