Tänään oli oikein hyvä tokopäivä! Allu oli hyvin kuulolla eikä intoillu toisista koirista kuin paikallamakuun alussa olisi vierustoveri kiinnostanut ja loppuajasta saapui pari uutta koiraa, joita Allun piti yrittää ihailla.

Treenien alussa ja välissä leikitään tästä lähin patukalla, jotta Allu oppii leikkimään muuallakin kuin kahden kesken häiriöttä. Tämän myötä kuvittelisin myös esine-etsinnän kiinnostavan paremmin haku-harkoissa, kun nytkin kyllä yksin harjoitellessa on siitä innostunut. Heittelin patukkaa (pieni, punottu) Allulle parin metrin päähän ja pientä vetoleikkiä pidettiin yllä, jonka jälkeen palkitsin aina namillakin, jos ei pidä pelkästään leikkiä riittävän palkitsevana häiriössä. Välillä Allu kiskoi ihan hyvinkin, mutta useaan kertaan irrotti otteensa tai ei ollenkaan aloittanut vetoa. Ehkäpä tämäkin on harjoittelulla korjattava asia, koskaan aiemmin en ole Allua leikittänyt harkoissa, aina on ollut vain namit mukana.

Seuraamisen oli hyvää ja palkitsin ahkeraan saadakseni innostusta kohdalleen tulevia epävirallisia tokokisoja ajatellen. Kisoissakin ajattelin joidenkin liikkeiden jälkeen palkata namilla, kun Allu tuntuu jo oppineen sen, ettei siellä kehässä nameja saa ja meinaa siksi tahti hidastua. Allu pysähtyy edelleenkin hyvin istumaan liikkeen pysähtyessä, kunhan en tee töksähtävää pysähdystä, jolloin pakostakin menee hiukan liian eteen, kun ei ehdi mukaan liikkeen seisahtamiseen.

Liikkeestä maahanmeno on vielä hetki sitten ollut nopea, mutta nyt se oli vähän hidas. Tätäkin pitäisi vahvistaa taas sitä nopeutta, palkata heti maakuullemenosta eikä jatkaa kävelyä ja antaa namia vasta palatessa. Seisahtuminen on joskus hyvä, joskus pari askelta vielä ottaa.

Hyppyä harjoiteltiin kahteen otteeseen ja ensimmäisen hyppy molemmilla kerroilla vapaamuotoisesti vierellä kulkien, jotta tulee innostus päälle. Näitten jälkeen hyppäsi hyvin viereltäkin ja seisahtuu taakse, eikä mennyt istumaan, kun sanoin käskyn ajoissa enkä vasta Allun jo pysähdyttyä. Palkkasin joka kerralla esteen yli ja pari kertaa kiersin myös taakse vierelle ja palkkasin siitäkin.

Vieressä rauhassa istumista harjoiteltiin taas, ettei aina tapahdu mitään, vaikka siinä joutuukin olemaan eikä tarvitse tarjota maahanmenoa tai muuta vaan siinä vain istutaan hiljaa, kunnes muuta sanotaan. Samoin kytkin Allun taas tolppaan odottamaan ja kuljeskelin kentällä, hyvin odotti hiljaa.

Luoksetulon odottamista harjoiteltiin taas moneen kertaan ja vain pari kertaa kutsuin luokse, jolloin tuli reippaasti.

Paikallaoloa otin pari kertaa itsekseni Allun kanssa samoin kuin aiemminkin eli nami Allun edessä. Ilmaa vähän haisteli, mutta kielsin senkin, koska helposti voi johtaa muuhunkin toimintaan eikä jää vain siihen. Maata ei haistellut ja kentällä touhuavia muita koiria vilkaisi vain vähäsen. En ota täyttä aikaa näissä "namimakuissa", koska yhteispaikallaolo on harkoissa aina useamman minuutin pituinen.

Luoksepäästävyyden tarkistamisessa Allu nousi, jolloin käskin sen uudestaan istumaan ja sitten pysyikin siinä.

Ryhmäpaikallaolossa koirien välit oli lyhyet kuten aina, tosin viereiseen urokseen jätin vähän enemmän, koska en ollut varma pysyykö sekään paikalla, jos Allu tulee ihan viereen. Meidän toiselle puolelle tuli narttu noin metrin päähän ja Allu meinasi ensin ihittää eikä pysynyt vierellä istumassa, mutta nopeasti huomasi, ettei sen luokse nyt vaan mennä. Paikallaolon oli tosi hienosti ja hiljaa, pari kertaa vilkaisi vierustovereita. En poistunut täyttä matkaa ja kävin muutaman kerran palkkaamassa, samoin muutamaan kertaan vahvistin paikka-käskyä. Haluan rakentaa paikallaolosta hyvän ja viimeisen puolen vuoden aikana Allu on mennyt  hurjasti eteenpäin, joten en halua yhtään takapakkia siihen. Tänään tehtiin lisähäiriötä parin ihmisen pujotellessa koirien väli ja kolmen kulkiessa rivin läpi astuen koirien yli. Allun yli tosin ei astuttu, koska en ollut varma pysyisikö se silti makaamassa, enkä halunnut ottaa riskiä, että nousisi.