Sepi on noin 90% sisäsiisti, se käy siis omalla vessakipollaan tarpeillaan, samaan tapaan kuin kissatkin. Papanoita tulee aina muutamia muuallekin häkkiin, mutta vapaanaollessa hyvin harvoin. Nuorempana saattoi pissailla matoille, mutta sitä ei ole enää tehnyt aikoihin, häkkiinkään ei sitä tee, kunhan vessakipon pitää puhtaana.

Bellen kanssa tuo kaikki on vielä edessä, nykytilanne on tämä:

En tajua, miten se noi pissansa tekee, pikkulänttejä ympäriinsä. Merkkailee? Tiistaina sillä oli ensin koko päivän pantattuaan ja sitten vapaaksi päästyään ja Sepin häkin taakse pissittyään pää ja toinen kylkikin pissassa, erityisen taitava sotkemaan itseään?

Edellisessä kodissa Bellellä oli ollut koko häkki puruilla kuivitettu, meillä sai kaksi vessakippoa, joihin laitoin Sepilläkin käyttämääni puupellettiä ja alle pissahajuista paperia houkuttelemaan asioimaan oikeaan paikkaan. Edellispäivänä vaihdoin toisen vessakipon tilalle suuremman ja lisäsin pellettien päälle purua, kun siihen kerta oli tottunut. Kuivikemateriaalilla ei tuntunut olevan merkitystä, häkin pohjalle teki pissinsä ja eilen aamulla kyllästyin niiden pesemiseen, kun samantien siivouksen jälkeen oli jo uudet, joten purutin koko häkin lukuunottamatta toista päätyä, johon jätin molemmat vessakipot. Nyt näyttäisi siltä, että on käyttänyt suurempaa vessakippoa eikä muuta häkkiä ollenkaan. Vähitellen alan kokeilla purujen vähentämistä niin, että lopulta jää vain vessakipot.

Sitä vaihtoehtoa en halua ajatella, että Belle olisi niitä kaneja, joilta siisteysvaisto puuttuu, ja siten sitä ei pystyisi siistiksi opettamaankaan.