Tokokurssille!

Päästiin Allun kanssa varasijalta mukaan 29-30.11 pidettävälle Marja-Leena Hiturin tottelevaisuuskurssille. Toivottavasti saadaan hyviä vinkkejä jatkoon.
Temppukisa


2082960.jpg
Palkintona oli painava herkkupussukka

Lauantaina 21.11 oli Kannuksessa match show:n yhteydessä temppukilpailu, johon osallistuttiin Allun kanssa. Esitettiin selälle kierähtäminen, pyytäminen, jalkojen välistä pujottelu ja kahdeksikon kierto, kumartaminen ja pää tyynyyn, ympäri pyöriminen, peukun näyttö ja pusun anto. Meidän sijoitus 1/5.

Halli oli suuri ja ainakaan tällä kertaa Allu ei kovasti haistellut lattiaa.

Loppukuun suunnitelmat

Lauantaina 21.11 mennään temppukisoihin ja samalla näkee hallin, jossa keväällä on virallisia tokokisoja, ja kuinka paljon Allua kiinnostaa siellä haistella lattiaa. 29.11 on tokon harjoituskisat ja näkee vielä kerran ennen virallisia, että miten  menee, varsinkin paikallaolo.

Möllitoko

2069393.jpg
Alkusepustuksia kuuntelemassa

Möllitokoilut pidettiin Kauhajoella 16.11 pienessä mattopohjaisessa hallissa suoraan pentu match shown jälkeen, joten toisten koirien tuoksuja riitti vaikka millä mitalla. Heti halliin päästyämme tiesin, että Allu olisi hajujen viemää... Ne liikkeet, joissa kuono pysyi ylhäällä, menivätkin sitten Kannuksen kisojen tapaan erittäin hyvin. Harmitti kyllä Allun haistelut, kun se olisi osannut tehdä kaiken, mutta hajumaailma vei valitettavasti voiton. Estehyppy oli jätetty näiden kisojen mölliluokasta pois.

Luoksepäästävyys 10 (Pysyi istumassa siihen asti, kunnes tuomari kyykistyi siihen eteen, sit nousi ja nuuskutteli.)
Paikalla makaaminen 8 (Pysyi kyllä makaamassa, mutta erittäin suurta lattian nuuskuttelua.)
Seuraaminen kytkettynä 8 (Aloitus tosi hyvä, välillä unohduttiin haistelemaan, pysähdyksissä skarpattiin taas ja sit jälleen haisteltiin...)
Seuraaminen taluttimetta 8 (Sama homma, hajut kiinnosti ihan liikaa.)
Liikkeestä maahanmeno 10
Luoksetulo 10 (Tuli hyvinkin paljon vinoon sivulle, mutta vauhdikkuuden vuoksi saatiin se anteeksi.)
Liikkeestä seisominen 10 (Muuten nappisuoritus, mutta jäätyään seisomaan vähän haisteli taas maata, mutta tassuakaan ei liikahtanut silti.)
Kokonaisvaikutus 9,5 (Näkyi, että kummallakin on mukavaa.)

Pistemäärä 156,5/170 Sijoitus 5/7
Kertoimet olivat sovelletut (3, 2,2,2,1,3,1,3), virallisten kertoimien mukainen pistemäärä 159,5/180.

Pari videon pätkää tulossa kisoista, kunhan ehdin ne päivitellä tänne.

Lomareissu

2071853.jpg
Allu näyttää valtavalta Unnan ja Taikan vieressä (Kuva: Sarianne Niittyaro)

11-13. marraskuuta suuntautui autonnokka kohti pääkaupunkiseutua Allun jäädessä matkanvarrelle Lempäälään kahden lapinkoiraneidon seuraan. Olin ottamassa Allua hotellielämään ja kaupunkikävelyille mukaan, mutta kaveri alkoi sanomaan, että voisi ottaa Allun heille yökylään. Pelottelin kyllä, että Allu saattaa käyttäytyä huonosti ilman omistajansa läsnäoloa, mutta ei se kuulemma haittaisi. Koiraseuraa vastaan ei Allulla taida kyllä olla mitään, ainakin Rokuan leirillä olivat hyvin yhdessä kaikki kolme: Allu, Taika ja Unna. Tämä on kuitenkin ensimmäinen kerta, kun Allu on yksin vieraassa paikassa.

Tekstiviestejä Allun tekemisistä tuli päivien mittaan ja niinä parina iltana piti tietenkin myös soittaa ja kysellä kuulumisia, mutta en sentään pyytänyt Allua puhelimeen. Hyvin meni kaikki ja kaverin mieskin ihastui Alluun niin paljon, että olisi halunnut pitää se heillä kauemmankin aikaa. Ensimmäisenä päivänä Allu oli ollut vähän rauhaton, mutta sitten tyytynyt oloonsa ja mennyt hyvin joukonjatkona. Lenkkeilyt olivat sujuneet mainiosti kaksi koiraa kerrallaan ja Allu oli käyttäytynyt vieraassakin lenkkiseurassa asiallisesti. Unnan kanssa Allua ei ollut kiinnostanut leikkiä niin paljon, mitä aiemmin tavatessamme, mutta eivätpä ne ole ennen olleetkaan kahta vuorokautta putkeen yhdessä. Allu toivotettiin tervetulleeksi yökyläilemään uudelleenkin, harmi, että etelän suuntaan on asiaa aika harvoin.

Allu oli väsynyt reissusta, mutta joutui silti seuraavana päivänä vielä mukaani töihinkin. Sitten olikin yhden päivän verran lepoa, kunnes taas lähdettiin ajamaan, tällä kertaa tokoilumielessä.