Suoraan 9,5 tunnin työpäivän jälkeen lähdettiin Allun kanssa taas kokeilemaan onneamme (ja taitojamme) epävirallisiin tokokisoihin, luokkana alokas edelleen. Allu oli melko rauhallinen odotellessamme, oli kyllä kiinnostunut koirista, mutta hillitsi itsensä hyvin. Koe pidettiin hallissa, kuten kaikki muutkin kisat talven aikana ovat olleet, ja tuomarina oli tällä kertaa ihka oikea tokotuomari Piritta Pärssinen. Liikkeistä oli jätetty pois seuraaminen taluttimessa.

Luoksepäästävyys 10 (Allu nousi, mutta käyttäytyi rauhallisesti.)

Paikallaolo 6 (Allu meni nopsasti maahan ja pysyi aloillaan rauhallisesti, mutta oli kuitenkin skarppina ja pääasiassa tuijotteli mua. Erityisen ylpeä olin Allusta siinä kohden, kun rivistä yksi koira säntäsi täysilllä ohjaajansa luo, mutta Allu vain katsoi sen perään ja sen jälkeen takaisin mua. Kutonen tuli sen vuoksi, koska en poistunut täyttä matkaa vaan jäin noin 10 metrin päähän, muuten suoritus tuomarin mukaan oli erinomainen.)

Seuraaminen vapaana 0 (Allu seurasi kivasti, välillä vähän huomio herpaantui ja perusasennot oli vinoja, mikä toisaalta oli positiivista, koska johtuivat Allun edistämisestä - oli innokas. Ihan kehän reunassa kiinnni oli katsojia koirineen ja tietenkin seuraamiskaavio meni juuri siitä kohden ohi käännöksen kera. Allun katse kiinnittyi koiriin, joten kääntyessäni hipaisin sitä niskasta, jotta hoksaisi kääntyä mukanani. Tämän takia seuruusta tuli nolla, koskin koiraan. Ilman sitä olisi tuomarin mukaan ollut 8 tai 8,5.)

Liikkeestä maahanmeno 5 ( Allu hidasteli takanani ja katse kiinnittyi taas melkein vieressä oleviin kehän ulkopuolisiin koiriin, jolloin ei mennyt ensimmäisestä käskystä maahan, joten avustin vahvasti lisäkäskyllä käsimerkin kera.)

Luoksetulo 8 ( Jälleen kerran Allu nousi seisomaan, vaikka olisi pitänyt odottaa istuen. Erittäin vauhdikkaasti tuli luokse, lopun perusasento taas vino, mutta sitä en paljon ole edes yrittänyt saada suoraan.)

Liikkeestä seisominen 8 ( Hyvä seurausosuus ja muutenkin, mutta olisi saanut pysähtyä napakammin, nyt otti pari askelta vielä etujaloilla.)

Estehyppy 9,5 ( Harjoitukset ovat tuottaneet tulosta, Allu hyppäsi ekasta käskystä, olisi vain saanut seisahtua näpsäkämmin.)

Kokonaisvaikutus 9

Pistemäärä 96,5/180 sijoitus 7/9 ( Estehypyssä oli kertoimena 1, virallisella 2-kertoimella pisteet olisivat olleet 106.)

Kaikenkaikkiaan olen tyytyväinen, paikallamakuu, joka on se suurin syy näissä epävirallisissa kisoissa käymiseen, meni erinomaisesti. Allu oli myös innokkaampi mitä viimeksi, joka oli mukava huomata. Häiriöalttiutta on vielä paljon, mutta noin muuten meni ihan ok!