Kannuksen koirakeskuksessa oli tänään 1.3 epäviralliset tokokisat, jossa osallistuttiin Allun kanssa alokasluokkaan. Tuomarina toimi Elina Pesonen.

Mun pitäis kai nyt olla iloinen, kun oon vuosia toivonut, että Allu rauhoittuisi ja tänään se sitten oli hyvinkin rauhallinen. Mukavaa, että Allu ei intoile enää toisista koirista, makaa paikallaolon rauhassa eikä hötkyile kehässä. Allu ei edes haistele enää maata kesken kaiken, siitäkin pitäis olla iloinen. Tuli vaan tänään tämän yltiörauhallisen, jopa laiskan, suorituksen jälkeen mieleen, että olisiko se vähän liiankin innokas Allu, jonka tekemisistä ei voi olla ihan varma, kuitenkin parempi kuin rauhallinen Allu, jota ei enää haistele, mutta ei huvita oikein muukaan.

Luoksepäästävyys 10 (Allu pysyi istumassa!)

Paikalla makaaminen 6 (Allu otti oikein rauhallisesti ja itse paikallaolo oli oikeastaan tosi hyvä, paras tähän mennessä, mutta muuta häikkää siinä sitten tällä kertaa olikin. Allu meni hitaasti maahan lonkalleen (ei siihen nopsaan "tokomakuuseen") ja makasikin sitten hienosti ja levollisesti koko paikallaolonajan, mitä nyt pikkasen nuoli maasta narttukoiran hajuja. Katseli muun ajan mua ja lopulta laittoi kuononsakin tassulle lepäämään. Noh, palattiin koirien luo ja ehdin jo ajatella, että tämähän meni tosi hyvin, mutta annettuani istu-käskyn Allu vaihtoi makuuasentonsa ihan kyljelleen ja katsoi mua iloisena "kato mä huilaan". Lisäkäskyllä käsimerkin kanssa vasta nousi sieltä...

Seuraaminen taluttimessa 8 (Allu tuli pääasiassa ihan ok, ekassa täyskäännöksessä meinasi harhaantua ja annoin lisäkäskyn.)

Seuraaminen taluttimetta 7 (Tämä olikin sitten lähinnä mun perässä laahustamista, muutama hyvä pätkä liikkeelle lähdöissä ja juoksussa.)

Liikkeestä maahanmeno 7 (Allu hidasteli vielä äskeistäkin enemmän ja makaa-käskyn saadessaan oli varmaan metrin verran jo mun takana... Meni kuitenkin maahan hyvin ja nousi nopsasti takas istumaan.)

Luoksetulo 9,5 (Tämä olikin meidän tämän kisan paras liike. Allu tuli totutun reippaalla vauhdilla luokse, perusasento hieman vino, niinkun luoksetulossa aina.)

Liikkeestä seisominen 0 (Kaikista eniten harmitti, et tämä meni ihan pilalle. Ehdin just nyökätä liikkeenohjaajan "onko valmista"-kysymykseen, että valmista on ja käsky liikkeelle lähtöön tuli sillä hetkellä, kun hallin ovesta tuli lisää koiria lisään. Allun katse herpaantui sinne ja seuraa-käskyn tehosteena tuuppasin sitä niskasta, että havahtuu takas todellisuuten. Lähti kyllä mukaan, mutta ei seuraamaan ja meinas harhaantua lähtemään kiinnostavaan kehän ulkopuoliseen tapahtumaan, joten käskytin sen vahvasti takas (ääni + eleet). Sen jälkeen jatkettiin hieno seuraaminen, hieno seisahdus ja hieno istuminen, mutta nollillehan liike meni silti.)

Hyppy 9,5 (Halusin Allun hyppäävän ekasta käskystä, joten varmuuden vuoksi kaksoiskäskytin kädellä hyppysuunnan näyttämällä. Tämä menikin ihan nappiin.)

Kokonaisvaikutus 8,5

Pistemäärä 142/200 sijoitus 6/10


Periaatteessa ihan hyvinhän nämä meni, se liikkeestä seisominen ehkä enite jäi harmittamaan. Mä ehkä myös haluan sen täpäkän ja maata haistelevan Allun takas, jos sillä saa myös innokkuuden ilman palkkaa seuraamiseen takaisin.