Allulla oli ennen paremmatkin valjaat ja nämä odottivat kaapissa mahdollista tulevaa käyttöä, kunnes isäni koira vanhemmiten tukevoitui eivätkä sille mahtuneet enää joskus vuosia sitten tekemäni valjaat. Annoin Allun valjaat (joihin olin vielä ommellut rintaremmiin toppauksen) isän koiralle, joka painonnousun jälkeen oli Allun kanssa suht samoissa mitoissa, ja Allu sai käyttöönsä kaapissa odottaneet, joskus kummeiltani saamani valjaat, kun heidän koirallensa ostettiin nahkavermeet.

Valjaat ovat jo pitkän aikaa kaivanneet parantelua, sillä vaikka suuret säätömahdollisuudet kai toisten mielestä ovat hyvä asia, näissä valjaissa niistä on vain haittaa. Ensinnäkin maharemmistä jää suuri pätkä ylimääräiseksi, eikä sitä saa mihinkään valjaissa kiinni, joten sille on pitänyt kehitellä omat systeeminsä. Vielä huonompi juttu on tuo rintakehän kiertävän osan pistolukko + säädöt, jotka tuskin tuntuvat koirasta mukavalta.

1248336850_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Maharemmistä leikkasin ylimääräisen palan pois, rintaremmista poistin pistolukun ja säädöt sekä leikkasin ylimääräisen palan pois ja ompelin rintaremmin yhtenäiseksi. Näyttää paljon järkevämmältä ja mikä tärkeintä, ovat koiralla mukavammat päällä. Pehmusteenkin olisi voinut rintaremmiin laittaa, mutta on se entistä paljon parempi jo tuolleinkin.

1248336865_img-d41d8cd98f00b204e9800998e