Eilen ei ollut tarkoitus lähteä minnekään Allun kanssa, mutta kun yllättäen olikin vapaapäivä, oli ensimmäinen ajatus, että päästäänkin sitten tokoharkkoihin tänään eikä tarvitse torstaina töiden jälkeen lähteä. Myöhemmin päivällä muistin yhtäkkiä, että olin viikonloppuna katsonut, että maanantaina olisi mölliagikisat, mutta en sen kummemmin ajatellut asiaa, koska luulin olevani töissä kisojen aikaan. Päätin nyt mennä sinne agilityilemään ja sen jälkeen oletin ehtiväni vielä tokoilemaankin, olisihan siinä tunti aikaa välissä eikä muutaman koira suorituksessa kovin kauan aikaa mene.

Allu oli paikanpäällä mukavan rauhallinen, ei juurikaan intoillut toisista koirista. Viimeksi ollessani yksin kisoissa, vein Allun autoon rataantutustumisajaksi, koska se jonnekin kiinnilaitettuna alkaisi kuitenkin haukkua. Nyt päätin kokeilla sitä kiinniolemista, kun sitä tokoharkoissa on parina kertana harjoiteltu ja Allu on ollut hiljaa. Laitoin Allun jonkun ajan päästä kiinni ja normaalista poiketen en istunutkaan Allun viereen vaan muutaman metrin päähän, jotta rauhoittuisi jo valmiiksi yksin olemiseen. Kun tuli aika tutustua rataan, jäi Allu makoilemaan ja katsomaan perään. Jonkun ajan päästä oli noussut istumaan, mutta hiljaa oli edelleen, vaikka ainakin yksi koira haukkui melkein koko ajan. Tutustumisajan viisiminuuttisen lähetessä loppuaan alkoi myös Allun odottelupinna loppua ja pari pientä ihi-ääntä kuului, mutta olin kyllä suorastaan yllättänyt, miten rauhallisesti ja hiljaa se odotteli! On se ihmeellista, miten koira oppii, kun sitä opettaa...

Rata oli tekovaiheessa näyttänyt hankalalta, mutta se olikin melko sujuva, vaikkakaan ei ihan yksinkertainen. Allu tuli hyvin mukana ja meni, minne näytin, ei tarvinnut edes yhtään pysäytellä tai hidastaa kuten viimeksi tein. Virheetön suoritus saatiin, jolla tultiin toisiksi ajan ratkaistessa. Otettiin Allun kanssa toinenkin startti ja siinä valitettavasti yksi rima lensi, mutta aika oli pari sekuntia ensimmäistä nopeampi.

Pieni patukka saatiin palkinnoksi.

Tokoon ei enää ehditty. En ymmärrä miten tuohon kisaan saatiin tuhlaantumaan 1,5 tuntia. Oletin, että korkeintaan tunti vois mennä ja ehdittäis vielä hyvin harkkoihin, mutta torstaille jäivät.